• موقعیت جغرافیایی و طبیعی

         شهرستان جوین با وسعت تقریبی 1709کیلومترمربع از نظر موقعیت در 57درجه و 22دقیقه طول جغرافیایی و 36درجه و 40دقیقه عرضی جغرافیایی واقع شده است این ناحیه از شمال به شهرستان اسفراین در خراسان شمالی، از جنوب به دهستان کراب و داورزن سبزوار از شرق به دهستان‌های طبسی و سلطان‌آباد سبزوار و از غرب به شهرستان جغتای محدود می‌گردد. شهرستان جوین در مسیر ارتباطی استان‌های گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی قرار دارد. ارتفاع جوین ازسطح دریا آزاد در باندترین نقطه آن حدود 2885متر و پست‌ترین نقطه منطقه در مجاورت کویر با 900متر ارتفاع قراردارد آب شرب و مصرفی این شهرستان از چهار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق 4690منبع آبی و 70رشته قنات، 6چشمه و 7رودخانه تامین می‌گردد که در حال حاضر 2000هکتار از زمین‌های زراعی آن بهره‌برداری می‌شود.
     
     


    پیشینه تاریخی

          نشانه‌های دیرپایی و عظمت فرهنگ و تمدن جوین آثار و ابنیه و محوطه‌های باستانی متعدد و متنوعی است که در سرتاسر شهرستان بجای مانده است از جمله در مجاورت شهرستان نقاب واقع در دشت جوین محوطه وسیع باستانی مورد شناسایی قرار گرفته که سه تا چهار هزار سال پیش جامعه‌ای کشاورز و صنعت‌گر در آن سکونت داشته‌اند. بنابراین احتمال دارد در دشت‌های حاصلخیز و نسبتاً پر آب جوین زیستگاه‌های انسانی بیشتر وجود داشته اما در زیر رسوبات حاصل از کوه‌های مشرف بر آن دشت و به مرور زمان مدفون شده‌اند. عبور شاهراه بزرگ خراسان نیز در دو شاخه (کاروانی) و چاپاری از دشت جوین، مراکز بزرگ فرهنگ و اقتصاد شرق به غرب عالم را اتصال می‌داده است. همچنین این ناحیه در دوران تاریخی جزء قلمرو پارتیان بوده است و چهار تاقی سنگی ریوند یا آتشکده آذربرزین مهر نیز از جمله نهادهای وجود یک معماری ساسانی در منطقه است. علاوه بر آن ناحیه مزبور در قرون متعدد اسلامی نیز دستخوش حوادث ورویدادهای متعددی اسلامی نیز دستخوش حوادث و رویدادهای متعددی از جمله حملات سپاهیان مغول گردیده که در متون تاریخی به آن اشاره شده است.


     

     

سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق